Uitvaartverzekering Consumentenbond

UItvaartverzekering Consumentenbond

Uitvaartverzekering vergeleken door de Consumentenbond

Vanwege de extreem lage spaarrente momenteel kan een uitvaartverzekering juist interessant zijn. Ook voor diegene die voldoende spaargeld op de bank heeft staan. Dat je niet weet of je tegen de tijd voldoende geld hebt om een uitvaar te bekostigen, kan een goede reden zijn om een een uitvaartverzekering af te sluiten. Andere veelvoorkomende argumenten zijn: 1.) zelf bepalen hoe je uitvaart zal verlopen en 2.) het ontlasten van de nabestaanden. De consumentenbond deed verder onderzoek en heeft recentelijk een vierde reden benoemd, waarom men een uitvaartverzekering afsluit tegenwoordig.

Recentelijk is hier een vierde reden bijgekomen. Doordat iedereen maximaal €6965,- mag sparen voor de uitvaart en de spaarrente  gedaald is tot het minimum, is zelf een uitvaartverzekering al interessant voor iemand met meer dan €24.437 aan vermogen. Over dat bedrag hoef je dan in ieder geval geen vermogensrendementsheffing te betalen.

Wat zijn de grafkosten gemiddeld?

Naturapakketverzekeringen worden door DELA, Ardanta en Monuta aangeboden. De pakketten zijn niet heel erg verschillend. Zo biedt DELA als enige geen volgauto aan, maar wel weer andere voordelen. Het grootste verschil zit in de grafkosten. De kosten voor een eigen graf (delven, begraven en 20 jaar eigenaar voor 2 personen) bedragen gemiddeld €3750. Een goedkopere optie is een algemeen graf. Door een uitvaartverzekering worden de kosten hiervan geraamd op €1500. De meeste mensen willen niet in een algemeen graf begraven worden.

Wat kosten een eenvoudige uitvaart?

Een doorsnee begrafenis kost anno 2017 als snel € 8000. In de praktijk leg je als nabestaanden altijd wat geld bij. Dit komt omdat er sommige zaken niet in de verzekering zitten. Denk hierbij aan de grafsteen, advertentie in lokaal dagblad, bloemen. Wie geen probleem heeft met een eenvoudige uitvaart, heeft voldoende aan natura pakket. Je bent alleen met een natura uitvaartverzekering wel gebonden aan de uitvaartondernemer van de uitvaartverzekeraar. Wie speciale wensen heeft kan een sommenverzekering afsluiten. Je krijgt dan een afgesproken bedrag bij het overlijden.

€ 6,13

Maandelijkse

premie

65% kiest voor Monuta

€ 6,31

Maandelijkse premie


25% kiest voor Yarden

€ 6,62

Maandelijkse premie

6% kiest voor Nuvema

€ 6,51

Maandelijkse premie

4% kiest voor Nuvema

Een uitvaartverzekering vergelijken kan lonen, vergelijk daarom altijd welke aanbieders er zijn en welke premie u gaat betalen. Check hier de goedkoopste uitvaartverzekering.

Een reactie plaatsen