UItvaartverzekering Consumentenbond

Uitvaartverzekering Consumentenbond

Vanwege de extreem lage spaarrente momenteel kan een uitvaartverzekering juist interessant zijn, aldus Consumentenbond. Ook voor diegene die voldoende spaargeld op de bank heeft staan. Dat je niet weet of je tegen de tijd voldoende geld hebt om een uitvaart te bekostigen, kan een goede reden zijn om een een uitvaartverzekering af te sluiten. Andere veelvoorkomende argumenten zijn: 1.) zelf bepalen hoe je uitvaart zal verlopen en 2.) het ontlasten van de nabestaanden. De consumentenbond deed verder onderzoek en heeft recentelijk een vierde reden benoemd, waarom men een uitvaartverzekering afsluit tegenwoordig.

Recentelijk is hier een vierde reden bijgekomen. Doordat iedereen maximaal €6965,- mag sparen voor de uitvaart en de spaarrente  gedaald is tot het minimum, is zelf een uitvaartverzekering al interessant voor iemand met meer dan €24.437 aan vermogen. Over dat bedrag hoef je dan in ieder geval geen vermogensrendementsheffing te betalen.

Beste uitvaartverzekering Consumentenbond

Naturapakketverzekeringen worden door DELA, Ardanta en Monuta aangeboden. De pakketten zijn niet heel erg verschillend. Zo biedt DELA als enige geen volgauto aan, maar wel weer andere voordelen. Het grootste verschil zit in de grafkosten. De kosten voor een eigen graf (delven, begraven en 20 jaar eigenaar voor 2 personen) bedragen gemiddeld €3750. Een goedkopere optie is een algemeen graf. Door een uitvaartverzekering worden de kosten hiervan geraamd op €1500. De meeste mensen willen niet in een algemeen graf begraven worden.

Goedkoopste uitvaartverzekering Consumentenbond

Een doorsnee begrafenis kost anno 2017 als snel € 8000. In de praktijk leg je als nabestaanden altijd wat geld bij. Dit komt omdat er sommige zaken niet in de verzekering zitten. Denk hierbij aan de grafsteen, advertentie in lokaal dagblad, bloemen. Wie geen probleem heeft met een eenvoudige uitvaart, heeft voldoende aan natura pakket. Je bent alleen met een natura uitvaartverzekering wel gebonden aan de uitvaartondernemer van de uitvaartverzekeraar. Wie speciale wensen heeft kan een sommenverzekering afsluiten. Je krijgt dan een afgesproken bedrag bij het overlijden.

Uitvaartverzekering Consumentenbond vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken bij de Consumentenbond is niet mogelijk. Om een beeld te krijgen welke uitvaartverzekeraars er actief zijn op de Nederlandse markt vind je hieronder de grootste spelers met daarbij een genoemde premie. Voor een premie o.b.v. van jouw geboortedatum, maak je een berekening op de website van de verzekeraar.

7,20 p/mnd
60% kiest Monuta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 6.800) + Vrij te besteden (€ 2.200)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
8,23 p/mnd
35% kiest DELA
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 3.000) + Vrij te besteden (€ 6.750)
Kind gratis meeverzekerd: Nee, niet meeverzekerd
11,17 p/mnd
3% kiest a.s.r
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: tot 80 jaar
Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 21 jaar
14,08 p/mnd
1% kiest PC uitvaart
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar

Een uitvaartverzekering vergelijken kan lonen, vergelijk daarom altijd welke aanbieders er zijn en welke premie u gaat betalen. Check hier goedkope uitvaartverzekering.

Plaats een reactie