Beste uitvaartverzekering

Beste uitvaartverzekering: welke past bij mij?

De beste uitvaartverzekering is subjectief en voor iedereen anders. Om er achter te komen wat bij jou het beste past zijn er aantal vragen die jezelf moet beantwoorden. Wat vind ik persoonlijk belangrijk tijdens mijn uitvaart, wil ik liever geld nalaten of moet de  uitvaart zoveel mogelijk al geregeld zijn. Daarnaast ook welk budget je er aan wilt besteden. In de volgende stappen kom je tot de beste uitvaartverzekering in jouw situatie.

7,20 p/mnd
60% kiest Monuta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 6.800) + Vrij te besteden (€ 2.200)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
8,23 p/mnd
35% kiest DELA
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 3.000) + Vrij te besteden (€ 6.750)
Kind gratis meeverzekerd: Nee, niet meeverzekerd
11,17 p/mnd
3% kiest a.s.r
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: tot 80 jaar
Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 21 jaar
14,08 p/mnd
1% kiest PC uitvaart
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar

Stappenplan: hoe kom ik tot de beste uitvaartverzekering?

1. Kapitaal- of natura uitvaartverzekering

Het is van belang goed te weten wat het verschil is tussen bovenstaande vormen van een uitvaartverzekering. Elke vorm heeft namelijk eigen voor- en nadelen. Zoals eerder aangegeven kan je kiezen tussen een uitkering in geld of in diensten. Dit is dan ook het belangrijkste verschil.

Bij een naturaverzekering wordt er een verzekerd bedrag gebruikt om de diensten te financieren. Denk hierbij aan de dienst, de grafkist of eventueel een grafsteen. Daarnaast wordt de uitvaartverzorger betaald. Eigenlijk kan je het zien als een pakket wat je afneemt en alles wordt voor je geregeld. De uitvaartverzorger regelt namelijk het merendeel. Een nadeel is dat extra wensen vanuit de nabestaanden vaak niet vergoed worden.

Als je kiest voor een kapitaalverzekering, dan bouw je een spaarpot op en wordt er een geldbedrag uitgekeerd na het overlijden. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden de diensten producten zelf bekostigen. Je bent dus een stuk flexibeler ten opzichte van de naturaverzekerjng.

Beide type verzekeringen hebben voor- en nadelen. Het is ten rade gaan wat de nabestaanden het liefste willen.

2. Welke type uitvaartverzekeraar past het beste bij mij?

Sommige verzekeraars zijn gespecialiseerd in een bepaald  type uitvaart. Als je bovenstaande keuze hebt gemaakt, dan weet je welke verzekeraar voor jou geschikt is. Een ander belangrijk aspect is het gevoel wat je hebt bij een uitvaartverzekeraar. Daarom is goed om de websites van de uitvaartverzekeraar te bekijken en aandachtig te lezen waar zij voor staan. Vaak als je vergelijkt, krijg je al snel een bepaalde voorkeur.

3. Word ik goed geholpen door de uitvaartverzekeraar?

Is het eenvoudig om een uitvaartverzekering af te sluiten? De meeste verzekeraars maken het heel gemakkelijk om online een aanvraag in te dienen. Lukt dat niet, dan kan het eventueel telefonisch. Het is voornamelijk belangrijk dat je al je vragen worden beantwoord. Heersen er nog vragen, bel dan de verzekeraar op en sluit het telefonisch af.

Tips van Uitvaartverzekeringpagina: beste uitvaartverzekering kiezen

De beste uitvaartverzekering is gebaseerd op je eigen wensen en behoefte?

  1. Wil je liever geld nalaten, kies dan voor een kapitaalverzekering.
  2. Wil je liever alles ontzorgen voor je nabestaanden, kies dan voor een naturaverzekering. Bespreek dit met je nabestaanden, het is helemaal niet gek om hier een gesprek over te hebben.
  3. Stem ook af of je gecremeerd wilt worden of liever toch begraven. Dat heeft ook invloed om de premiehoogte namelijk.
  4. Vergelijk bovenstaande aanbieders en sluit online af.

De beste uitvaartverzekering is dus heel subjectief. Maar door bovenstaande stappen te doorlopen, kom je tot de beste keuze.