Kapitaal uitvaartverzekering

Wat is een kapitaal uitvaartverzekering?

Graag leggen we je uit wat de kapitaal uitvaartverzekering inhoudt. Bij een kapitaal uitvaartverzekering keert de verzekeraar een geldbedrag uit aan de nabestaanden. Hiermee kan de uitvaart worden verzorgd. Een kapitaal uitvaartverzekering wordt ook wel een geld uitvaartverzekering genoemd. U heeft hierin de vrijheid om het kapitaal zelf te besteden aan de uitvaart.

De volgende kenmerken zijn van toepassing op een kapitaal uitvaartverzekering:

  • Nabestaanden hebben de vrijheid om het uitgekeerde bedrag vrij te besteden. Er is een vrijheid in keuze hoe de uitvaart wordt ingericht.
  • U kunt zelf de uitvaartverzorger kiezen.
  • De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger en overleggen de zelf de wensen.
  • De hoogte van het bedrag wordt van te voren bepaald. U kunt kiezen tussen een sobere of een hele uitgebreide uitvaart.
  • Indien het bedrag niet toereikend is, zullen de nabestaanden extra geld moeten toeleggen.

Voor- en nadelen

U bent met een kapitaal uitvaart flexibel, omdat u nabestaande het geld zelf kunnen besteden. Belangrijk is dat u van te voren de juiste keuze maakt en dan met name de hoogte van het bedrag. Denk hierbij goed aan uw wensen, zodat het geldbedrag hoog is genoeg is en u nabestaanden niet extra geld hoeven bij te leggen. Uw verzekering moet waarde vast zijn. Door de jaarlijkse inflatie correctie is het verzekerde bedrag in de toekomst even veel waard. Dit voorkomt dat u straks onderverzekerd bent.

Hieronder vindt u verschillende aanbieders waarbij u een kapitaal uitvaartverzekering kunt afsluiten. Bedenkt u wel goed wat uw wensen zijn, zodat de hoogte van het uitgekeerde bedrag in de toekomst voldoende is om alles te dekken. Dit zorg voor uw nabestaanden voor meer rust in de al emotionele tijd die zij door moeten maken. Deze uitvaartverzekering is niet bij alle verzekeraars af te sluiten. U zult moeten kijken tijdens het vergelijken van de verzekeraars of u terecht kunt bij uw voorkeur verzekeraar.

Wilt u meer onafhankelijke en algemene informatie, bekijk dan onze uitvaartverzekering pagina.