Veel gestelde vragen: vraag en antwoord.

Hieronder vindt u de meest voorkomende vragen en daarbij horende antwoorden.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten voor een uitvaart. Op deze manier hoeven uw nabestaanden geen zorgen te maken over financiële zaken algemene bijkomende rompslomp. Opzoek naar een de goedkoopste uitvaartverzekering? Bekijk ons blog artikel.

Wat kost een gemiddelde uitvaart?

De gemiddelde uitvaartkosten bedragen eenmalig € 8000. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van uw wensen. Met € 8000 heeft u een basis uitvaart gedekt.

Wat is het verschil tussen een natura- en kapitaal uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering heeft u de keuze tussen een natura– en een kapitaaluitvaartverzekering. Bij een kapitaalverzekering krijgt u geld uitgekeerd. Bij een naturaverzekering krijgt u de diensten uitgekeerd, bijvoorbeeld rouwkaarten, de kist en de dienst. Bij een kapitaalverzekering ontvangen uw nabestaanden een geldbedrag. Dat kan vrij besteed worden. Hierbij moeten de nabestaande wel alles zelf regelen.

Wat regelt een uitvaartverzorger?

Een uitvaartverzorger zorgt ervoor dat u begeleid wordt bij het maken van de beslissingen. In een relatief korte periode moet u snel keuzes maken en moet er veel geregeld worden. De uitvaartverzorger zal u daarbij begeleiden.

Wie is meeverzekerd in de premie?

Uzelf bent verzekerd. Daarnaast kan het zijn dat uw kinderen zijn meeverzekerd tot de leeftijdsgrens van 18 jaar. Dit verschilt per uitvaartverzekeraar, check daarom goed de polisvoorwaarden.

Is het afsluiten van een uitvaartverzekering verplicht?

Nee, in Nederland is het niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. U sluit een verzekering af om een financieel te dekken. Een uitvaart kost gemiddeld € 8000. Als u voldoende spaargeld heeft kunt u de uitvaart dekken, zo niet dan kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden.

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Dat ligt per uitvaartverzekeraar anders, maar over het algemeen kunt u tot elk gewenste leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten. Over het algemeen geldt de regel, hoe ouder u bent hoe meer premie u gaat betalen. De uitvaartverzekeraar weegt namelijk af hoe groot de kans is wanneer u komt te overlijden. Op basis van deze factor wordt onder andere de premiehoogte bepaald. Bij een jongere leeftijd is de kans op overlijden lager, hierdoor hoeft de uitvaartverzekeraar hoogstwaarschijnlijk niet snel uit te keren. Wij raden daarom aan om op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is ook mogelijk om geld opzij te zetten en voor de uitvaart te sparen. Vaak is dan een uitvaartverzekering niet noodzakelijk.

Is een gezondheidsverklaring verplicht?

Doorgaans moet u een verklaring afleggen over uw gezondheidstoestand. De uitvaartverzekeraar maakt dan een inschatting hoe groot de kans is dat u komt te overlijden binnen een bepaald termijn. Zo komt onder andere de premiehoogte tot stand. Bij sommige uitvaartverzekeraars sluit u een premie af met carenzjaren. Als u binnen de afgestemde aantal jaren komt te overlijden, keert de verzekeraar niet uit.

Welke polisvoorwaarden zijn belangrijk?

De polisvoorwaarden verschillen per uitvaartverzekering en per uitvaartverzekeraar. Lees daarom goed de informatie die aan u wordt verstrekt.

Hoe wordt de premie berekend?

De volgende punten hebben invloed op uw premiehoogte. De hoogte van uw leeftijd, welk pakket u kiest, u gezondheidstoestand, hoe lang u premie wilt betalen. Bekijk ons overzicht om een indicatie te krijgen van de hoogte van de premie.

Is het gebruikelijk om over te stappen?

Nee, het is niet gebruikelijk over te stappen. In het algemeen sluit u een uitvaartverzekering één keer in uw leven af. Het is ongebruikelijk om over te stappen. Vaak kunt u de opgebouwde premie ook niet meenemen naar uw nieuwe uitvaartverzekeraar.