Begrafenisverzekering

Op zoek naar een begrafenisverzekering? Op deze pagina is het mogelijk om een begrafenisverzekering te vergelijken en af te sluiten. Daarnaast geven wij meer informatie over wat een begrafenisverzekering exact inhoudt. Dan kun je snel en gemakkelijk een goede keuze maken.

Begrafenisverzekeringen in 2024:

7,20 p/mnd
60% kiest Monuta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 6.800) + Vrij te besteden (€ 2.200)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
8,23 p/mnd
35% kiest DELA
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 3.000) + Vrij te besteden (€ 6.750)
Kind gratis meeverzekerd: Nee, niet meeverzekerd
11,17 p/mnd
3% kiest a.s.r
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: tot 80 jaar
Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 21 jaar
14,08 p/mnd
1% kiest PC uitvaart
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar

Wat is een begrafenisverzekering?

Het is gelijk heel duidelijk wat een begrafenisverzekering doet. Het verzekert namelijk jouw begrafenis en de daarbij horende kosten. Door maandelijks premie ben je verzekerd van een uitgekeerd bedrag. De nabestaanden hoeven daardoor niet op te draaien voor de uitvaartkosten. Een begrafenis kost als snel 8000 euro, een flink bedrag als je dat in één keer moet ophoesten. Als je een begrafenisverzekering afsluit, dan ontvang je een begrafenispolis waar alles op staat wat er gedekt wordt.

Begrafenisverzekering: waar moet ik op letten?

Als je een begrafenisverzekering wilt kiezen let je op een aantal factoren.

Wat voor polis wil ik hebben?

Er zijn drie keuzes als je een begrafenisverzekering gaat kiezen. Je kan kiezen tussen een natura, kapitaal of combinatie begrafenisverzekering. Alle de drie de keuzes hebben zo zijn voor-en nadelen. Wil je liever een geldbedrag nalaten, dan kies je voor een kapitaal polis. Wil je dat het meeste wordt geregeld, dan is een naturapolis beter geschikt. De combinatiepolis is een combinatie van eerdere genoemde polissen. Naast dat er veel geregeld wordt, ontvangen de nabestaanden ook een geldbedrag om de laatste wensen te regelen.

Hoogte van de premie

Dit is het bedrag wat je betaalt in ruil voor de dekking. Als je op latere leeftijd instapt, dan betaal je relatief meer premie per maand. Het loont dus om goed door te rekenen of het loont om een verzekering te nemen.

De looptijd van de polis

Tijdens het vergelijken van begrafenisverzekeringen is het handig om naar de looptijd te kijken. De looptijd zegt namelijk hoelang de periode betreft waarin je premie betaalt. De uiteindelijke looptijd bepaalt voor een groot deel hoeveel premie je betaalt voor de verzekering. Check daarom goed je looptijd!

Voorwaarden

Uitvaartverzekeraars hanteren voorwaarden en hebben daarom afwijkende dekkingen. Soms betreft dat ook beperking, lees daarom goed de voorwaarden door. Het is verstandig om u te verdiepen in de voorwaarden. Een uitvaartverzekering afsluiten doe ja namelijk één keer in je leven.