Rouwboeket

Op zoek naar een rouwboeket of rouwbloemen voor een uitvaart? Dan zijn er verschillende opties. Een rouwboeket voor een begrafenis of een crematie wordt vaak door de uitvaartverzorger verzorgd, maar je kunt ook zelf contact opnemen met een bloemist. Je kan natuurlijk ook kiezen om zelf een rouwboeket te maken.

Welke bloemen neem je mee naar een uitvaart?

Bij een uitvaart worden de bloemstukken voor of op de grafkist gelegd en meestal geregeld door de uitvaartverzorger. Maar mensen nemen zelf ook vaak bloemen mee als gebaar van medeleven. Hoe kies je de juiste bloemen?

De uitvaartverzorg kan vaak meer vertellen waar je de bloemen kunt laten bezorgen of waar je ze kan neerleggen tijdens de dienst. Kies je ervoor om wat op te sturen? Doe dat dan een dag eerder dan de dag van de uitvaart. Dan zijn de nabestaanden vaak druk met de hectiek van de dag. Daarnaast kan het zijn dat de uitvaartverzorger de bloemen regelt voor de plechtigheid en dan is het wel fijn om de bloemen die opgestuurd worden tijdig te ontvangen. De bloemen moeten namelijk mooi bij elkaar passen.

Wat ook gepast is om een rouwlint toe te voegen bij de bloemen. Het is dan mogelijk een persoonlijke boodschap toe te voegen en je geeft hiermee ook een blijvende herinnering mee.

Staat er op de rouwkaart niets over bloemen?

Je moet aan een aantal zaken denken voordat je meteen bloemen aanschaft. In sommige culturen zijn bloemen namelijk helemaal niet gebruikelijk. Twijfel je hierover? Neem dan contact op met de uitvaartverzorger.

Het kan ook soms voorkomen dat er op de rouwkaart al wensen staan voor een specifieke bloemen of kleuren. Witte lelies en rozen zijn gangbare bloemen die veel gebruikt worden in rouwboeketten. Sommige bloemen hebben zelfs een betekenis, bijvoorbeeld een roze anjer wat betekent: ik vergeet je nooit meer. Ga in overleg met je bloemist om de wensen te bespreken.

Bloemen thuis bezorgen? Kies voor een rouwboeket

Je kunt ook overwegen om een mooie bos bloemen te laten bezorgen bij de nabestaanden. Je kan op deze manier alvast de steun betuigen. Kies dan wel een gepaste boeket en ga niet voor een rouwkrans, dat is echt voor de uitvaartdienst bedoelt.

Bloemen bestellen online?

Je kan op veel manieren bloemen bestellen, maar een makkelijke manier is dat om online te doen. Er zijn veel online bloemisten die hierin gespecialiseerd zijn. Hieronder vind je de grootste online bloemisten die je goed kunnen helpen:

Fleurop.nl

Veel gestelde vragen

Uitvaart zelf goed geregeld? Hier kun je verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken.