Uitvaartverzekering vergelijken

Op zoek naar een geschikte uitvaartverzekering om te vergelijken? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is van belang om te kijken naar voorwaarden en de premie. Elke uitvaartverzekering biedt een andere dekking aan. Om een goed beeld te krijgen van de premie en voorwaarden hebben wij een overzicht gemaakt. Hierdoor zie je gemakkelijk wat de premieverschillen zijn.

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken?

Een uitvaartverzekering sluit je af voor u nabestaanden, maar een goede keuze maken is wel belangrijk. Een uitvaartverzekering vergelijken (een crematieverzekering vergelijken kan hier) is daarom raadzaam. Als er een neemt, ontzorg je jouw nabestaanden als je komt te overlijden. Je nabestaanden hoeven zich dan geen zorgen te maken over de financiën die een uitvaart met zich meebrengt. Het enige wat je moet doen is goed nadenken over welke uitvaartverzekering het beste bij je past en wat jouw wensen zijn. Denk hierbij aan basis uitvaart of een uitgebreide uitvaartdienst, een crematie of een begrafenis en hoeveel mensen wil je dat er bij de uitvaartdienst aanwezig zijn. Dat zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden, voordat je een verzekering vergelijkt en afsluit.

Wij vergelijken de volgende uitvaartverzekeringen op premiehoogte:

9,84 p/mnd
Meest gekozen: 80% kiest DELA
Uitvaart t.w.v. € 9.200
Type dekking: combinatie
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 6.000) + Vrij te besteden (€ 3.000)
Kind gratis meeverzekerd: Nee, niet meeverzekerd
12,30 p/mnd
15% kiest Monuta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: combinatie
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 2.000) + Vrij te besteden (€ 7.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
13,55 p/mnd
3% kiest Ardanta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: tot 80 jaar
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
14,08 p/mnd
1% kiest PC uitvaart
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar

Hoe Uitvaartverzekeringpagina.nl vergelijkt?

Door middel van gebruik van ijk gegevens krijg je een goed beeld van de hoogte van de premie. Dit betekent dat wij de premie berekenen op basis van een gemiddelde Nederlander. Wij maken gebruik van de volgende gegevens om een vergelijking te maken:

Verzekerd bedrag: € 9000,-
Geslacht: Man/Vrouw
Geboortedatum: 01-01-1991 

Let op: door de standaard informatie heb je in één oogopslag een overzicht van de mogelijke kosten, echter kan dit afwijken van je persoonlijke situatie. Op de site van de aanbieder kan je alle persoonlijke gegevens invullen en je zal vervolgens een premie aanbod ontvangen. Aan de vergelijking kunnen geen rechten worden ontleend. Wij vergelijken de vier grootste aanbieders van Nederland.

De meest gekozen uitvaartverzekeraar vind je hierboven. De percentages worden maandelijks bepaald aan de hand van de interesse van de bezoekers van deze website. Dit geeft enkel een indicatie af, je moet vooral goed kijken wat het beste bij je situatie past.

Door de grote interesse onder consumenten is het niet verwonderlijk dat men goed kijkt naar de premiehoogte en dat men graag wilt weten wat de goedkoopste uitvaartverzekering is. Op het moment dat je hent besloten om een uitvaartverzekering af te sluiten, moet je een aantal factoren helder krijgen. Wat zijn mijn behoeften als het gaat om jouw uitvaart, wat wil ik voor een uitvaart uitgeven en wil ik in kapitaal of natura worden uitbetaald? Deze vragen zijn van belang om een goede keuze te maken. Heeft u ook al een keuze gemaakt of u gecremeerd of begraven wilt worden? Een crematie is namelijk altijd goedkoper.

Premie uitvaartverzekering vergelijken

Als je enkel naar de premie kijkt, dan is een uitvaartverzekering goedkoop. De goedkoopste uitvaartverzekeringen beginnen al onder de 6 euro premie per maand. Kiezen voor de minimale dekking zal leiden tot de goedkoopste uitvaartverzekering, maar kunnen dan al je wensen en eisen wel in vervulling gaan? De premiehoogte heeft ook te maken met de leeftijd waarin je instapt. Een ouder persoon zal een hogere premie moeten afdragen dan iemand van 18 jaar. De exacte kosten kan je het makkelijkste berekenen op de website van de uitvaartverzekeraar zelf. Zie hierboven ons overzicht van de aanbieders die wij vergelijken of hieronder een eenvoudig overzicht van de goedkope uitvaartverzekeringen:

VerzekeraarDekkingPremie p.m.
Dela€ 9.000,-€ 9,74
Monuta€ 9.000,-€ 12,23
Ardanta€ 9.000,-€ 14,07
PC Uitvaart€ 9.000,-€ 14,08
*Geboortedatum: 05-01-1990 (31 jaar)

Stappenplan vergelijken

Wij leggen stap voor stap uit hoe je het beste een uitvaartverzekering vergelijkt. We leggen daarnaast ook uit waar je op moet letten om een goede keuze te maken. Welke type uitvaartverzekering past het beste bij jou? Hoe selecteer je de juiste dekking? Kan je ook jouw kinderen meeverzekeren? Hoe bepaal je de looptijd? En overige tips.

  1. Verdiepen in verschillende soorten verzekeringen

Een uitvaartpolis kiezen kan lastig zijn. Wil je liever dat er na het overlijden een geldbedrag beschikbaar is? Of kies je liever voor het ontzorgen van je nabestaanden? Als je geld wilt achterlaten, dan kies je voor een kapitaalverzekering. Een naturaverzekering daarentegen zorgt er voor dat een compleet dienstenpakket wordt uitgekeerd. In Nederland kennen we vier type uitvaartpolissen:

  • Kapitaalverzekering
  • Naturaverzekering
  • Combinatieverzekering
  • Natura sommenverzekering

De eerste twee hebben wij uitgelegd. Een combinatiepolis keert zowel uit in natura als in kapitaal. Een natura sommenverzekering (lijkt op een kapitaalverzekering) kunnen de nabestaanden de uitgaven achteraf declareren, tot een zekere hoogte.

  1. Een dekking bepalen

Als we spreken over een dekking, hebben we het over het wat er allemaal gedekt wordt tijdens de uitvaart. Als je hierboven hebt gekozen voor een type verzekering, dan bepaal je vervolgens ook de hoogte van het bedrag. Een gemiddelde uitvaart in Nederland ligt rond de 8000 euro. Aangezien een naturaverzekering een dienstenpakket betreft, zal de dienst altijd worden uitgekeerd. Over tijd wordt geld altijd minder waard. Daarom is het verstandig om bij een kapitaalverzekering een indexatie af te sluiten. Want wie weet hoeveel 8000 euro nog waard is over bijvoorbeeld 60 jaar?

  1. Kan ik mijn kind(eren) meeverzekeren?

Als je momenteel nog geen kinderen hebt, maar er wel een kinderwens is, dan is het verstandig om te kijken bij welke verzekeraar je kind gratis mag meeverzekeren. Je vindt dit terug in ons vergelijkingsoverzicht.

  1. De looptijd bepalen

De belangrijkste punten heb je nu over nagedacht. Het laatste punt is de looptijd van de uitvaartverzekering. Over het algemeen geldt, hoe langer de looptijd, hoe goedkoper de maandpremie is. Je betaalt dan wel levenslang een premie per maand als je daarvoor kiest.

Het lijkt een goedkope optie, maar je weet natuurlijk nooit hoe oud je ook daadwerkelijk wordt. Daarom kan het ook de moeite zijn om na te denken of je niet een vaste periode de premie wilt afdragen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vaste looptijd van 30 jaar. Je betaalt na deze periode geen premie meer.