Natura uitvaartverzekering

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Als u besluit een uitvaartverzekering te nemen, dan heeft u meerdere keuzes. Eerder hebben we al een kapitaal uitvaartverzekering toegelicht. De naam natura uitvaartverzekering verklapt al veel, namelijk dat de producten en diensten voor uw uitvaart worden gedekt. U wordt in natura uitbetaald.

De volgende kenmerken zijn van toepassing op een natura uitvaartverzekering:

  • De uitvaart is precies zo opgesteld als in de polis is benoemd. Nabestaanden hoeven geen extra kosten te dekken. Als nabestaanden andere wensen hebben, zal er wel bijbetaald moeten worden.
  • De nabestaanden zijn minder druk met de invulling van de daadwerkelijke uitvaart. Het meeste werk wordt uit handen genomen.
  • Een natura uitvaartverzekering is als een pakketverzekering. Hierdoor kan er alleen worden gekozen voor aangesloten uitvaartverzorgers. Indien je toch wenst dat een andere partij de uitvaart begeleid, dan worden er kosten in rekening gebracht.
  • De nabestaanden zitten meestal vast aan alle diensten die onderdeel zijn en het pakket.

Wat is het verschil?

Bij een kapitaalverzekering ontvangt u een geldbedrag, daar verzekert u zich met een natura verzekering voor de producten en diensten van de begrafenis of crematie. Bij de natura uitvaartverzekering zal er dan ook geen geld worden uitgekeerd. Tenzij u zich naast de verzekering extra indekt. Dit extra bedrag wordt dan gebruikt voor eventuele extra wensen. Stel u wil een uitgebreide uitvaart, dan kunt u dat middels de extra verzekering bekostigen.

U kunt een uitvaartverzekering bij Monuta, Dela en Nuvema afsluiten.

De voor en nadelen van een natura uitvaartverzekering

De natura verzekering verzekert vele basis onderdelen van uw uitvaart. Denk hierbij aan, de kist, uitvaartbegeleider, de algehele verzorging, de rouwkaarten, de opbaring, volg auto’s en eventuele nazorg. Als u een natura verzekering kiest hebben uw nabestaanden bijna geen omkijken meer. De uitvaartbegeleider welke zal worden aangesteld door de verzekeraar zal in samenspraak met de nabestaanden de uitvaart regelen. Van te voren geeft u de persoonlijke wensen door.

Welke verzekering u uiteindelijk ook kiest, lees altijd de polis goed door en maak een goede vergelijking.