Uitvaartverzekering geschikt voor mij?

Is een uitvaartverzekering geschikt voor mij? Met een uitvaartverzekering ben je verzekert tegen de kosten van je uitvaart. De kosten liggen rond de €7000 voor een hele basis uitvaart. Niet iedereen heeft zoveel geld op de spaarrekening staan. Daarom kan het slim zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Hierdoor voorkom je dat nabestaanden met de financiële last komen te zitten.

Wanneer is een uitvaartverzekering afsluiten verstandig?

Een basis uitvaartverzekering kost rond de €7000. Dit is erg afhankelijk van uw wensen. Wanneer je wilt weten of het handig is om een uitvaartverzekering af te sluiten, moet u goed nadenken over uw wensen. Dan kunt u namelijk een kostenplaatje maken. Op basis van het kostenplaatje kunt u uitrekenen of het beter is om een verzekering af te sluiten.

Nadat je het een kostenoverzicht hebt gemaakt en een berekening erop los hebt gelaten kun je makkelijker beslissen. Naast het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er ook andere mogelijkheden om je uitvaart te financieren. Denk hierbij aan spaargeld, een uitkering van de overlijdensrisicoverzekering of een overwaarde op de hypotheek.

Zijn bovenstaande mogelijkheden niet van jou op toepassing dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Voordelen uitvaartverzekering

Een voordeel van een uitvaartverzekering is dat de nabestaande de uitvaart niet volledig hoeven te financieren. In geval van een naturaverzekering neemt de verzekeraar ook veel uit handen qua begeleiding. Vergelijk welke uitvaartverzekering het beste bij jou past. U en uw nabestaanden hebben minder geldzorgen. Door de betaling van de premie bent u verzekerd van uw uitvaart.

Nadelen uitvaartverzekering

Houdt er wel rekening mee dat het voor kan komen dat niet alles wordt betaald. De nabestaanden moeten dan wat extra bijleggen. Dit is afhankelijk van de kosten en uw uitvaartwensen. Bekijk daarom de polisvoorwaarden en bedenk goed wat u allemaal gedekt wilt hebben.

Een uitvaartverzekering sluit je eenmaal af, overstappen is niet gebruikelijk zoals bij vele andere verzekeringen. Indien u besloten heeft een uitvaartverzekering af te sluiten, bekijk dan welke verzekering het beste past. U kunt kiezen tussen een natura- en kapitaal verzekering of een combinatie pakket.