Wat is geschikte uitvaartmuziek?

Uitvaartmuziek

De muziek die bij de plechtigheid wordt afgespeeld, zijn meestal de favoriete muziekstukken van de overledene. Hierdoor kunt u het nog persoonlijker maken. Veelal roept muziek bepaalde herinneringen op bij de aanwezigen of kan het enige troost bieden. Maar welke muziek moet u draaien of had u overledene geen bepaalde voorkeur? Wij hebben een lijst samengesteld met de meest gedraaide uitvaartmuziek bij uitvaarten. Het is verstandig om alvast na te denken over welke muziek u wilt op uw uitvaart. Dan hoeven de nabestaanden daar niet lang bij stil te staan.

Welke muziek wilt u op uw uitvaart?

Over het algemeen worden er 4 of 4 nummers gekozen voor de uitvaart. Vooral het laatste nummer blijft bij de mensen hangen. Sommige nummers kunnen veel herinneringen oproepen, maar dat is voor iedereen weer anders.

Welke muziek wilt u op uw uitvaart gedraaid hebben? Zijn dat uw favoriete liedjes of juist liedjes die over afscheid gaan in het genre waar u van houdt? Er wordt op uitvaarten alle soorten muziek gedraaid. Van Nederlandstalige liederen tot klassiek en van pop tot hele vrolijke muziek. Alles is namelijk toegestaan, van tranentrekkers tot feestmuziek.

Collectie uitvaartmuziek

Vaak komt het voor dat bij de uitvaartlocatie een muziekboek beschikbaar is waarin u een ruime keuze heeft. Deze muziek is dus beschikbaar en hoeft u niet apart aan te leveren. Als u een nummer wilt afspelen wat niet beschikbaar is, dan levert u dat aan per CD of USB stick.

Nederlandstalige uitvaartmuziek

Muziek in eigen taal wordt over het algemeen het beste begrepen en komt het beste binnen. De gevoelens en uitdrukkingen kan je het beste uitdrukken. Nederlanders verkiezen dan ook vaak Nederlandstalige muziek boven internationale muziek. Weet je niet welke uitvaartmuziek je wilt afspelen, kies dan een aantal Nederlandstalige nummers uit. Wij hebben een aantal nummer samengesteld die zich goed lenen voor een uitvaart.

 1. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
 2. Stef Bos – Papa
 3. Frank Boeijen – Zeg me dat het niet zo is
 4. Marco Borsato – Afscheid nemen bestaat niet
 5. André Hazes – De vlieger
 6. Paul de Leeuw – De steen
 7. Guus Meeuwis – De weg
 8. Maaike Ouboter – Dat ik je mis
 9. Gordon – Kan ik maar even bij je zijn
 10. Trijntje Oosterhuis – Vlieg met me mee

Internationale uitvaartmuziek

Als u nabestaande geen liefhebber is van Nederlandstalige muziek dan is er gewoon andere gepaste uitvaartmuziek. Hieronder vindt u een aantal muzieknummers die geschikt zijn voor een uitvaart.

 1. Andrea Bocelli – Time to say goodbye
 2. Eric Clapton – Tears in heaven
 3. Eltong John – Candle in the wind
 4. Schubert – Ave Maria
 5. Louis Armstrong – What a wonderful world
 6. John Lennon – Imagine
 7. James Blunt – Goodbye my love
 8. Frank Sinatra – My way 
 9. Phil Collins – Against all odds
 10. Enya – Only time

De muziek uitkiezen voor de uitvaart is altijd lastig, maar bovenstaande voorbeelden kunnen u wellicht verder helpen met het maken van een keuze. U kunt veel voorbeelden vinden op muziekvideo sites als u nog meer inspiratie wenst.

Heeft u zelf nog geen uitvaartverzekering, wij vergelijken verschillende aanbieders met elkaar.

Plaats een reactie