De medische acceptatie van een uitvaartverzekering

medische acceptatie

Op het moment dat u een uitvaartverzekering afsluit, zal de uitvaartverzekeraar u aanvraag medisch moeten beoordelen. Een uitvaartverzekeraar keurt namelijk niet zomaar uw aanvraag goed. Na een aanvraag wordt de keuringsprocedure in gang gezet. Dit houdt concreet in dat de uitvaartverzekeraar u beoordeeld op een aantal punten. Een uitvaartverzekeraar mag zelf bepalen of zij u ook uiteindelijk willen verzekeren. Een belangrijk onderdeel daarvan is de medische acceptatie proces.

Medische acceptatie

Bij de medische acceptatie beoordeelt de uitvaartverzekeraar of u gezond bent en daarnaast maken zij een inschatting wat de kans is dat u vroegtijdig komt te overlijden. Sommige uitvaartverzekeraars accepteren alleen mensen die in een gezonde toestand verkeren of vragen een hogere premie indien het risico op snel overlijden hoger is. Een medische acceptatie wordt gebaseerd op basis van een aantal vragen die u moet beantwoorden. Na de medische beoordeling zijn er een aantal opties. U wordt geaccepteerd en u krijgt de polis opgestuurd, u wordt geaccepteerd maar dan tegen een hogere premie of u wordt geweigerd. U krijgt dan reactie waarom de uitvaartverzekeraar u niet kunt accepteren.

De vragen tijdens het medische beoordelingsproces moet u naar alle eerlijkheid beantwoorden. Indien u de vragen niet naar waarheid invult, kan het gezien worden als verzekeringsfraude.

Als u verzekeringsfraude pleegt kan dat als gevolg hebben dat verzekeraars u niet accepteren en u niet willen dekken. Dit kan ook van toepassing zijn als u eerder verzekeringsfraude heeft gepleegd bij andere verzekering, zoals uw reisverzekering of autoverzekering. Dat kan tevens komen door foutieve claims of gegevens niet volledig in te vullen in de hoop op een lagere maandelijkse premie. Zorg ervoor dat u niet in de positie terecht komt. Als u alle informatie naar waarheid invult hoeft u zich nergens over zorgen te maken.

Bekijk bij de verschillende uitvaartverzekering aanbieders wat de exacte acceptatie voorwaarden zijn. Vind hier een overzicht van de uitvaartverzekeringen die wij vergelijken.

7,20 p/mnd
60% kiest Monuta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 6.800) + Vrij te besteden (€ 2.200)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
8,23 p/mnd
35% kiest DELA
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 3.000) + Vrij te besteden (€ 6.750)
Kind gratis meeverzekerd: Nee, niet meeverzekerd
11,17 p/mnd
3% kiest a.s.r
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: tot 80 jaar
Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 21 jaar
14,08 p/mnd
1% kiest PC uitvaart
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar

Plaats een reactie