Is de goedkoopste uitvaartverzekering de beste keuze?

goedkoopste uitvaartverzekeringGoedkoopste uitvaartverzekering vergelijken

De goedkoopste uitvaartverzekering kiezen is vaak de beste keuze, toch? Dat ligt helemaal aan u eigen wensen en behoeften. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat de goedkoopste uitvaartverzekering gelijk aansluit aan uw wensen. Het is bij de keuze van de uitvaartverzekeraar van belang om naar de polisvoorwaarden te kijken en wat de verzekeraar te bieden heeft.

Wij zetten een aantal tips op een rijtje die u helpen om de juiste en goedkoopste uitvaartverzekering te kunnen kiezen.

  1. Controleer het verzekerde bedrag binnen de polis
  2. Het moment van instappen
  3. Controleer het termijn van de polis
  4. Zijn uw kinderen (gratis) meeverzekerd?

Het verzekerd bedrag binnen de polis

Het verzekerde bedrag is het bedrag wat de uitvaartverzekeraar gaat uitkeren. Dit het is het geld om de uitvaart te bekostigen. De uitvaartondernemer moet namelijk verschillende kosten maken om de uitvaart te kunnen begeleiden. Het is daarom van belang dat de hoogte van het bedrag voldoende is. Kies daarom niet blind voor een uitvaartverzekering, maar bekijk wat u daarvoor krijgt.

Tip: het gemiddelde uitgekeerde bedrag is rond de € 7000. Dit bedrag moet elk jaar geïndexeerd worden en meegroeien met de inflatie. Houd daarmee rekening of de jaarlijkse indexatie in uw polisvoorwaarden zit.

Het moment van instappen

U bepaalt zelf wanneer u een uitvaartverzekering afsluit, maar er zijn een aantal argumenten om dat niet te laat te doen. Zo kan er onverhoopt wat met u gebeuren en zitten nabestaanden met hoge kosten en achtergelaten rompslomp. Een andere reden om tijdig een uitvaartverzekering af te sluiten, is dat je er meer premie voor moet betalen als je ouder wordt. Hoe eerder met betalen, hoe minder premie je maandelijks afdraagt. Door de kosten te spreiden, neemt het een minder grote hap uit je budget.

Het termijn van de uitvaartverzekering

Voordat u de goedkoopste uitvaartverzekering kiest is het handig om na te denken over het termijn dat u moet aflossen. Veel verzekeraars hanteren een termijn tot 80 of 85 jaar. Dat betekent dat u tot deze leeftijdsgrens de premie blijft betalen. Sommige uitvaartverzekeraars hanteren een levenslange termijn. Uitvaartverzekering vergelijken loont, bekijk daarom onze vergelijker voor de verschillende aanbieders.

 Zijn de kinderen meeverzekerd?

Tenslotte is het raadzaam om te bekijken of de kinderen zijn meeverzekerd in de polis. Dit is vaak geval, maar sommige verzekeraars maken een uitzondering.

Aan de hand van deze tips kunt u een goede vergelijking maken. Bekijk onze webpagina voor meer informatie of vergelijker hieronder direct de verschillende aanbieders:

9,84 p/mnd
Meest gekozen: 80% kiest DELA
Uitvaart t.w.v. € 9.200
Type dekking: combinatie
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 6.000) + Vrij te besteden (€ 3.000)
Kind gratis meeverzekerd: Nee, niet meeverzekerd
12,30 p/mnd
15% kiest Monuta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: combinatie
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 2.000) + Vrij te besteden (€ 7.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
13,55 p/mnd
3% kiest Ardanta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: tot 80 jaar
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
14,08 p/mnd
1% kiest PC uitvaart
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar

Plaats een reactie