Hoe lang betaalt u premie?

premie

Dit is een vraag die vaker wordt gesteld, want hoelang blijft u de premie aflossen? Dit is sterk afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij die u kiest, aangezien elke verzekeraar andere regels hanteer.Neemt u dit in ieder geval in uw overweging die u gaat maken, vooral wanneer u op latere leeftijd instapt. Een uitvaartverzekering sluit u één keer in uw leven af en zal gedurende uw leven niet heel erg fluctueren. Om niet onderverzekerd te zijn kunt u er voor kiezen om de indexatie mee te verzekeren. Hierdoor zorgt u ervoor dat u premie meegroeit met de inflatie en niet onderverzekerd raakt.

Het verschilt per uitvaartverzekeraar hoelang u de premie betaalt. Bij sommige uitvaartverzekeraars betaalt u t/m uw 85ste jaar premie, bij andere maatschappijen geldt er een levenslange premieplicht. Op de sites van de verzekeraars kunt u deze informatie makkelijk opvragen, tevens geven wij dit aan in onze vergelijkingsoverzicht. U kunt een rekensommetje maken of het zinvol is om een uitvaartverzekering af te sluiten op de leeftijd die u nu heeft of om het geld te sparen op de bank.

De verschillende mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Zet alle mogelijke punten op een rijtje en bekijk wat het beste bij u situatie past. Op die manier zorgt u ervoor een goede weloverwogen keuze te maken.

Plaats een reactie