Uitvaartverzekering afsluiten of niet?

uitvaartverzekeringWaar moet je opletten tijdens het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Overweegt u momenteel om een uitvaartverzekering af te sluiten? Welke punten moet u dan in ieder geval bekijken om tot een goede beslissing te komen. Allereerst raden wij u aan om meerdere aanbieders te vergelijken, voordat u een verzekering afsluit. Daarna kunnen onderstaande tips helpen om tot een juiste beslissing te komen.

Waar moet je opletten?

  1. Wilt u een kapitaal– of een natura uitvaartverzekering? Als consument heeft u zelf de keuze tussen twee type verzekeringen. Een kapitaalverzekering keert daadwerkelijk geld uit en een naturaverzekering keert de diensten uit. U kunt ook een combinatie hiervan afsluiten indien u dat wenst.
  2. Polis- en premievoorwaarden. Bij het afsluiten van een verzekering checkt u goed de voorwaarden, zowel de polisvoorwaarden als een gunstige premie zijn van belang. Vergelijk daarom verschillende aanbieders. een overzicht vindt u bij ons.
  3. Breng je wensen in kaart. Het is goed om nu al na te denk over hoe uw uitvaart eruit moet komen te zien. Hoe uitgebreider de uitvaart hoe meer premie u zult betalen. Daarnaast zit er een verschil in kosten tussen een begrafenis of een crematie. Wij raden aan om een checklist te maken, zodat een alles op een rijtje zet en geen dingen over het hoofd ziet.
  4. Een uitvaartverzekering met een indexatie. Dit is noodzakelijk om een onderverzekering te voorkomen. Een uitvaartverzekering heeft een vele jaren, maar moet wel kunnen meegroeien met de inflatie ontwikkelingen.
  5. Win advies in bij een specialist. Laat u bijvoorbeeld adviseren door een professionele tussenpersoon die u verder kunt helpen. De laatste onduidelijkheden kunt u dan laten wegnemen.

Wilt u meer onafhankelijke informatie omtrent een uitvaartverzekering, bekijk dan onze uitvaartverzekering pagina.

Een reactie plaatsen