uitvaartverzekeringg nodigHeb ik een uitvaartverzekering nodig?

De kosten van een uitvaartverzekering kunnen flink oplopen. Voor een uitvaart moet er namelijk veel geregeld worden en kunnen de kosten flink oplopen. Denk hierbij aan de kosten voor vervoer, uitvaartlocatie, bloemen, volgauto’s en nog veel meer.

Als u er zeker van wilt zijn dat alle kosten gedekt kunnen worden sluit u een uitvaartverzekering af. Voor een uitvaartverzekering sluit u een premie af die u maandelijks kunt afdragen. Zodra u komt te overlijden worden alle kosten gedekt. Heeft u echter genoeg spaargeld of geld op uw bankrekening, dan kunt overwegen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. U bent namelijk niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Er zijn echter nog een aantal andere redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Redenen om een uitvaartverzekering af te nemen

Het verstrekken van geld (kapitaal) is niet het enige wat een verzekeraar voor u doet. Bij een natura uitvaartverzekering zorgt de verzekeraar ervoor dat alles voor uw uitvaart wordt geregeld. Hierdoor hebben uw nabestaanden weinig omkijken met betrekking tot het regelen van uw uitvaart. De uitvaartverzekeraar neemt dan veel uit handen. Een kapitaal uitvaartverzekering betaalt een bedrag uit. Na het overlijden krijgen uw nabestaanden een bedrag uitgekeerd waarmee zij de uitvaart kunnen bekostigen. Heeft uw voldoende spaargeld, dan is een kapitaal uitvaartverzekering minder interessant.

U kunt daarnaast ook nog kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering. De combinatie uitvaartverzekering combineert beide bovenstaande vormen met elkaar. De uitvaartverzekeraar begeleid u tijdens de uitvaart en u krijgt een geldbedrag uitgekeerd. Hierdoor heeft u vrijheid om dat zelf te besteden aan de uitvaart.

U kunt uw uitvaartverzekering ook laten indexeren. Dit houdt in dat u premie meegroeit met de inflatie. U kunt zich vast voorstellen dat een uitvaart over 20 jaar meer kost dan op het moment u een verzekering afsluit.

Moet ik een overlijdensrisico verzekering afnemen?

Vaak wordt een uitvaartverzekering en een overlijdensrisico verzekering met elkaar verward. Deze zijn echter niet hetzelfde. Een uitvaartverzekering dekt de kosten voor een uitvaart. Een overlijdensrisico verzekering dekt tijdelijk een lasten, bijvoorbeeld als u een hypotheek heeft. Dit zorgt ervoor dat uw nabestaanden niet gelijk in de problemen komen en in het huis kunnen blijven wonen.

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Vergelijk dan hieronder de aanbieders met elkaar en kijk op de website van de verzekeraars naar een passend aanbod.

7,20 p/mnd
60% kiest Monuta
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 6.800) + Vrij te besteden (€ 2.200)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar
8,23 p/mnd
35% kiest DELA
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: natura en geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (€ 3.000) + Vrij te besteden (€ 6.750)
Kind gratis meeverzekerd: Nee, niet meeverzekerd
11,17 p/mnd
3% kiest a.s.r
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: tot 80 jaar
Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 21 jaar
14,08 p/mnd
1% kiest PC uitvaart
Uitvaart t.w.v. € 9.000
Type dekking: geld
Doorlooptijd: Levenslang
Dienstenpakket (n.v.t.) + Vrij te besteden (€ 9.000)
Kind gratis meeverzekerd: tot 18 jaar

Plaats een reactie